неділю, 22 жовтня 2017 р.

18 жовтня - Європейський день боротьби із торгівлею людьми

18 жовтня - Європейський день боротьби із торгівлею людьми

Як не стати жертвою торгівлі людьми?
1. Не вірте рекламі фірми, яка не відповідає вимогам законодавства України (не вказує повної назви фірми, її адреси, номеру ліцензії та органу ліцензування, що її видав).
2. Не ведіть переговори про навчання, працевлаштування чи шлюб наодинці з агентом. Запросіть довірену особу. Перевірте, чи має фірма ліцензію на надання відповідних послуг, в  Державному центрі зайнятості Міністерства праці та соціальної політики України.
3. Зв’яжіться з Посольством країни, куди Ви плануєте подорож та  дізнайтесь про правила щодо працевлаштування або навчан-\ня  іноземців.
4. Особисто оформлюйте пакет доку-ментів та самі сплачуйте за послуги, щоб уникнути боргової залежності. Не користуйтеся послугами незнайомих осіб, які пропонують Вам допомогу в оформленні виїзних документів, продовженні терміну перебування на території іноземної держави.   Туристична чи гостьова віза не дають право на легальне працевлаштування. Обов’язково укладайте відповідний контракт, складений зрозумілою для Вас мовою у двох примірниках, один з яких залишається у Вас. 
5. Нікому не довіряйте документів, що засвідчують Вашу особу.
6.  Обов’язково залиште рідним ксе-рокопію своїх документів та нещодавно зроблені фотографії, а також номер телефону й адресу, де Ви збираєтеся зупинитися.
7.  Зробіть та тримайте при собі копії національного та закордонного паспортів.
8. Не ставте себе в залежне положення, приймаючи подарунки або позичаючи гроші.
9. Якщо Ви опинилися у скрутному становищі за межами України, звертайтеся по допомогу до:
- Посольства або Консульства України у країні Вашого перебування.
- Національного товариства Червоного Хреста або Червоного Півмісяця.
-  Міжнародних, громадських, благо-дійних організацій.

Заздалегідь підготуйте та тримайте при собі перелік організацій, із зазначенням адреси та номерів телефонів, що працюють у сфері протидії Торгівлі людьми.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Злість - це нормальна емоція, яку відчуває будь яка людина, коли її потреби не задовольняються, плани руйнуються, а межі порушуються. Ба...